Program: Strefa kucharza Książka kucharska – każdy założy własną książkę kucharską, w której zapiszemy zdobytą wiedzę, przepisy i porady kuchenne. Oddaj fartucha – wszyscy uczestnicy otrzymają fartuch kuchenny do samodzielnego ozdobienia! Oby nikt nie musiał złożyć go na stanowisku! Master Chef – rywalizacja w kuchni – gotowanie wybranych dań na czas, które ocenione zostaną przez specjalne, trzyosobowe jury. Kuchenne hity! – podzielimy się naszymi ulubionymi przepisami, wybierzemy ‘potrawę-hit’ i wspólnie ją przygotujemy! ABC kuchni Bezpiecznie w kuchni – jak bezpiecznie korzystać z wyposażenia kuchni? Czyli wszystkie najważniejsze zasady BHP małego kucharza. Matematyka w kuchni – gotowanie bez wag i miarek – ile waży szklanka mąki, a ile cukru? Czy w szklance zmieści się 200 ml mleka? Kuchenne umiejętności – rywalizacja pałeczkami chińskimi, obieranie ziemniaków na czas, ubijanie białek bez miksera oraz specjalne zadania od szefa kuchni! Świat smaków Let’s sushi! – ta japońska potrawa z gotowanego ryżu jest jednym z najsłynniejszych dań kuchni regionalnej na świecie. Nie jest to jednak tylko najsłynniejsze maki, ale mnóstwo innych odmian! Czas rozwinąć swoją wiedzę i umiejętności z zakresu kuchni wschodniej! Letnie koktajle – wyobrazimy sobie najpyszniejsze smaki lata, które później zamkniemy w orzeźwiających, kolorowych i zdrowych koktajlach. Sprytne koreczki! – kanapki to nuuuuda, zdecydowanie ciekawsze i ładniejsze są koreczki! Wspólnie zrobimy piękne mini-przekąski, które wszystkim będą smakowały! Przyprawy świata – ile znamy przypraw? Jak dużo smaków i zapachów kryje w sobie kuchnia? Przekonamy się podczas konkursu! Na słodko! – do każdego dania pasuje inny deser! Jak to wszystko ugryźć? Przekonamy się i zrobimy kilka przepysznych deserów! WYCIECZKI FAKULTATYWNE Słowiński Park Narodowy – jeden z najpiękniejszych parków narodowych w Polsce. Obszar wpisany na światową listę UNESCO. Park zachwyca majestatycznymi wędrującymi wydmami, pustynią piaskową, piękną przyrodą i zapierającymi wdech widokami. Wycieczka z przewodnikiem. Koszt wycieczki 90 zł. Warunkiem wyjazdu do Słowińskiego Parku Narodowego jest minimalna ilość uczestników tj. 15 osób. W przypadku nie uzbierania się grupy, środki wpłacone na wycieczkę zostaną zwrócone na Państwa konto. Park Linowy w Rowach – wszystkie dzieci, które marzą o przygodzie w małpim gaju, pośród koron drzew lub na nieco prostszych trasach, zapraszamy was do parku linowego w Rowach. Na miejscu czekają na was instruktorzy wspinaczki, którzy pokażą jak poruszać się bezpiecznie po parku, ubiorą wam uprzęże i kaski. Koszt wycieczki 75 zł. Warunkiem wyjazdu do parku linowego jest minimalna ilość uczestników tj. 15 osób. W przypadku nie uzbierania się grupy, środki wpłacone na wycieczkę zostaną zwrócone na Państwa konto. Program na umowie (7d): Strefa kucharza Książka kucharska – każdy założy własną książkę kucharską, w której zapiszemy zdobytą wiedzę, przepisy i porady kuchenne. Oddaj fartucha – wszyscy uczestnicy otrzymają fartuch kuchenny do samodzielnego ozdobienia! Oby nikt nie musiał złożyć go na stanowisku! Master Chef – rywalizacja w kuchni – gotowanie wybranych dań na czas, które ocenione zostaną przez specjalne, trzyosobowe jury. Kuchenne hity! – podzielimy się naszymi ulubionymi przepisami, wybierzemy ‘potrawę-hit’ i wspólnie ją przygotujemy! ABC kuchni Bezpiecznie w kuchni – jak bezpiecznie korzystać z wyposażenia kuchni? Czyli wszystkie najważniejsze zasady BHP małego kucharza. Matematyka w kuchni – gotowanie bez wag i miarek – ile waży szklanka mąki, a ile cukru? Czy w szklance zmieści się 200 ml mleka? Kuchenne umiejętności – rywalizacja pałeczkami chińskimi, obieranie ziemniaków na czas, ubijanie białek bez miksera oraz specjalne zadania od szefa kuchni! Świat smaków Let’s sushi! – ta japońska potrawa z gotowanego ryżu jest jednym z najsłynniejszych dań kuchni regionalnej na świecie. Nie jest to jednak tylko najsłynniejsze maki, ale mnóstwo innych odmian! Czas rozwinąć swoją wiedzę i umiejętności z zakresu kuchni wschodniej! Letnie koktajle – wyobrazimy sobie najpyszniejsze smaki lata, które później zamkniemy w orzeźwiających, kolorowych i zdrowych koktajlach. Sprytne koreczki! – kanapki to nuuuuda, zdecydowanie ciekawsze i ładniejsze są koreczki! Wspólnie zrobimy piękne mini-przekąski, które wszystkim będą smakowały! Przyprawy świata – ile znamy przypraw? Jak dużo smaków i zapachów kryje w sobie kuchnia? Przekonamy się podczas konkursu! Na słodko! – do każdego dania pasuje inny deser! Jak to wszystko ugryźć? Przekonamy się i zrobimy kilka przepysznych deserów! Program na umowie (12d): Transport za dopłatą. Przejazd do Poddąbia odbywa się z wybranego miejsca wyjazdu do Słupska pociągiem PKP (II klasa z miejscami siedzącymi), pod opieką kadry Organizator. Przejazdy odbywają się pociągami Intercity, TLK lub Regio. Ze Słupska do Poddąbia przejazd odbywa się busem/autokarem uczestników Organizator.
Dojazd i odbiór własny uczestników odbywa się w wyznaczonych godzinach. Ceny obejmują przejazd w obie strony.
Dojazd własny odbywa się w godzinach: 14:00-16:00 Odbiór własny odbywa się w godzinach: 11:00-13:00
Informujemy, że transport należy wykupić zawsze w dwie strony z tego samego miejsca wyjazdu/powrotu, dotyczy to również dojazdu własnego.
Każdego uczestnika obozów korzystającego z transportu obowiązuje limit bagażu - 1 szt. bagażu głównego o wadze maksymalnej 20 kg.
PLANOWANY TRANSPORT: Gdańsk, Hala Dworca Głównego, cena: 180zł, wyjazd: godzina 7 dni przed wyjazdem, powrót: godzina 7 dni przed wyjazdem Katowice, Hala Dworca Głównego, cena: 300zł, wyjazd: godzina 7 dni przed wyjazdem, powrót: godzina 7 dni przed wyjazdem Poznań, Hala Dworca Głównego, cena: 210zł, wyjazd: godzina 7 dni przed wyjazdem, powrót: godzina 7 dni przed wyjazdem Warszawa, Hala Dworca Głównego Warszawa Centralna, cena: 220zł, wyjazd: godzina 7 dni przed wyjazdem, powrót: godzina 7 dni przed wyjazdem Wrocław, Hala Dworca Głównego, cena: 250zł, wyjazd: godzina 7 dni przed wyjazdem, powrót: godzina 7 dni przed wyjazdem Zakwaterowanie:
O OŚRODKU Poddąbie słynie z ciszy, pięknych plaż, bajkowych lasów oraz kameralnego klimatu. Ta osada nadmorska budzi się do życia latem, by zimą zapaść w głęboki sen. Czyni to ośrodek "Lazur" idealnym wyborem dla dzieci, które kochają przyrodę i stronią od dużych nadmorskich kurortów. Na najmłodszych uczestników czeka przyjazna atmosfera ośrodka wypoczynkowego oraz duży teren zielony dostosowany do dziecięcych potrzeb. JAK ŚPIMY? W 4-, 5-osobowych pokojach z pełnym węzłem sanitarnym oraz pokojach typu studio, z czego większość posiada balkony. JAK JEMY? 3 posiłki dziennie (śniadanie, obiad z podwieczorkiem, kolacja). Obóz rozpoczyna się obiadokolacją/kolacją, a kończy śniadaniem wraz z suchym prowiantem na drogę powrotną. Napoje oferowane są tylko w trakcie posiłków. ADRES: Ośrodek Wypoczynkowy "Lazur" ul. Promenada Słońca 7, 76-270 Poddąbie Transport: Uwagi praktyczne:
Terminy i ceny
Cena podstawowa
Wolne miejsca
Prześlij do nas Zapytanie lub zadzwoń +48 12 648 99 77, 647 11 88, 647 22 66 a przedstawimy Ci aktualnę ofertę cenową i dostępne wolne terminy.
Zniżki i dopłaty
Płytka ze zdjęciami
: Dopłata 35 PLN
Wycieczka Park linowy
: Dopłata 75 PLN
Ubezpieczenie Kosztów Rezygnacji AXA 7 dni
: Dopłata 63 PLN
Ubezpieczenie Kosztów Rezygnacji AXA 7 dni rozszerzone o choroby przewlekłe
: Dopłata 113 PLN
Wycieczka do Słowińskiego Parku Narodowego
: Dopłata 90 PLN
Zakwaterowanie
O��rodek wypoczynkowy
Ośrodek Wypoczynkowy
Wyżywienie
śniadanie, obiad i kolacja (FB)
Cena zawiera
zakwaterowanie i wyżywienie 3 posiłki dziennie oraz podwieczorek; realizację bardzo bogatego programu; pamiątkową koszulkę; opiekę wykwalifikowanej kadry pedagogicznej oraz instruktorów; sprzęt niezbędny do przeprowadzenia zajęć; nagrody dla zwycięzców rywalizacji obozowej; opiekę medyczną; ubezpieczenie NNW (10.000zł); Turystyczny Fundusz Gwarancyjny 0zł.
Cena nie zawiera
dojazdu transportem organizowanym przez Organizator; opłaty ubezpieczenia od rezygnacji z obozu; wycieczek fakultatywnych; gadżetów Organizator; napojów między posiłkami.