w naszej ofercie: 15671 imprez, 5685 terminów!

+48 12 648 99 77
+48 12 647 11 88
+48 12 647 22 66
E-mail:
Hasło:
Ecotravel - Obóz Kulinarny Vogue Chef - Obozy Kulinarne
Wszystko o tej ofercie wie:

OBÓZ KULINARNY VOGUE CHEF

Obozy Kulinarne

Wyżywienie: śniadanie, obiad i kolacja (FB)
Ocena oferty:
Kod oferty:
141035316
oferta w pdf
    • Szczegóły oferty
    • Zadaj pytanie
    • Oceń ofertę (Ocen: 0)
    • ZAMÓWIENIE WSTĘPNE
Program:
STREFA SMAKU
Kuchnie świata - od włoskiej pizzy, indyjskiego curry i polskich pierogów, aż po meksykańską tortillę.
Energetyczna bomba – czyli przepyszne koktajle! Nauczymy się sposobów kompozycji zdrowych smoothies, które później wypijemy ze smakiem!
Kuchenne hity! – podzielimy się przepisami na nasze ulubione dania, razem wybierzemy nasz ‘hit’ i wspólnie go przygotujemy!
Zdrowy street food – bób, ciecierzyca i kukurydza kojarzą Ci się tylko z nudnymi potrawami? Czas to zmienić! Razem zrobimy zdrowe i przepyszne przekąski zawierające te pyszne i wartościowe ziarna!
Let’s sushi! – ta japońska potrawa z gotowanego ryżu jest jednym z najsłynniejszych dań świata. Nie jest to jednak tylko maki, ale też mnóstwo innych odmian! Czas rozwinąć swoją wiedzę i umiejętności z zakresu kuchni wschodniej!
STREFA SZEFA
Kuchenne ABC – czyli BHP od kuchni. Zapoznanie się m.in. ze sprzętem kuchennym, zasadami jego działania oraz bezpiecznego używania.
Eksplozja smaków i zapachów – konkurs na znajomość składników z  kuchni polskiej oraz międzynarodowej.
Dobre, bo w kolorze pomarańczowym – zupy-kremy z karotenem w roli głównej: krem z pomidorów, krem z marchewki lub krem z dyni.
Zdrowe słodkości – czyli przepyszne zdrowe zamienniki słodyczy bez grama cukru! Razem stworzymy kilka zdrowych propozycji oraz pyszne domowe kakao!
Kuchenne umiejętności – co oznacza w kuchni ‘julienne’, co ‘batonnets’, a co ‘vichy’? To tylko różne sposoby krojenia warzyw! Od dziś staniemy się specjalistami we francuskim nazewnictwie!
Jesteś tym, co jesz! – czyli jak czytać etykiety, co oznaczają trudne nazwy w składach gotowych dań i co kryją w sobie ‘E’? Od dziś już będziemy wiedzieli!
Placki w tysiącach odsłon – ziemniaczane, naleśniki a może pancakes? Na słodko, słono, a może wytrawne… A Ty, jak lubisz?
STREFA VOGUE CHEF
Crème de la crème – który widelczyk służy do deserów, a który do ryb? Co ‘mówi’ nam ułożenie sztućców? Czym jest strogonow i skąd pochodzi pavlova? Tego wszystkiego dowiemy się w trakcie quizu z nagrodami, przygotowanego przez szefa kuchni!
Oddaj fartucha – wszyscy uczestnicy otrzymają fartuch kuchenny do samodzielnego ozdobienia. Oby nikt nie musiał złożyć go na stanowisku!
Kulinarna podróż w czasie – każda epoka miała swój własny sposób odżywiania, swoje charakterystyczne i ulubione dania. My wyruszymy w kulinarną podróż i odkryjemy, co ludzie jedli 100, 1500 czy 7000 lat temu!
Sztuka kelnerska – zasady przenoszenia potraw i napojów na tacy kelnerskiej. Bieg kelnerski z tacą przez przeszkody. Uwaga może być mokro i zabawnie!
Ognisko dla…40 osób! – finałowe wyzwanie dla całej drużyny Vogue Chefa! Będzie gorąco!
UWAGA Obóz ma charakter obozu letniego dla młodzieży. Podczas obozu nie prowadzimy zajęć w profesjonalnej kuchni restauracyjnej. Zajęcia prowadzone są w specjalnie przygotowanym pomieszczeniu.
W turnusie V, VI realizowane są wybrane elementy programu z uwagi na krótszy czas wypoczynku, warunki pogodowe oraz preferencje młodzieży.
Na luzie:
Wielka baloniada - turniej z balonami na wodę.
Wspólne ognisko z pieczonymi kiełbaskami.
Dyskoteki tematyczne - zabawy i tańce.
Pokój planszówek - zbiór kultowych gier.
Wielki finał - uroczyste pożegnanie obozów.
Wycieczki w programie:
Wyjście na Krupówki – spacer oraz pamiątki.
 
Wycieczki fakultatywne
Aquapark Termy Bukovina - chwila relaksu? W tym roku zapraszamy na wycieczkę do Term Bukovina. Przez 2,5h zrelaksujemy się w basenach termalnych i zaszalejemy korzystając ze zjeżdżalni. Koszt wycieczki 95 zł.
Wymagana legitymacja szkolna, strój kąpielowy, klapki basenowe oraz ręcznik basenowy.
Warunkiem wyjazdu do aquaparku jest minimalna ilość uczestników, tj. 15 osób. W przypadku nie uzbierania się grupy, środki wpłacone na wycieczkę zostaną zwrócone na Państwa konto.
Morskie Oko – pojechać do Murzasichle i nie wyjść w góry? To by była wielka strata! Dlatego zapraszamy was na wycieczkę z przewodnikiem tatrzańskim trasą nad Morskie Oko – zdecydowanie najbardziej lubiany punkt widokowy w polskich Tatrach. Turkusowe Jezioro obija w swojej tafli okoliczne szczyty tworząc niezapomniany spektakl krajobrazu i kolorów. Koszt wycieczki 90 zł.
Warunkiem wyjazdu do Morskiego Oka jest minimalna ilość uczestników tj. 15 osób. W przypadku nie uzbierania się grupy, środki wpłacone na wycieczkę zostaną zwrócone na Państwa konto.
 
Program na umowie (7d):
STREFA SMAKU
Kuchnie świata - od włoskiej pizzy, indyjskiego curry i polskich pierogów, aż po meksykańską tortillę.
Energetyczna bomba – czyli przepyszne koktajle! Nauczymy się sposobów kompozycji zdrowych smoothies, które później wypijemy ze smakiem!
Kuchenne hity! – podzielimy się przepisami na nasze ulubione dania, razem wybierzemy nasz ‘hit’ i wspólnie go przygotujemy!
Zdrowy street food – bób, ciecierzyca i kukurydza kojarzą Ci się tylko z nudnymi potrawami? Czas to zmienić! Razem zrobimy zdrowe i przepyszne przekąski zawierające te pyszne i wartościowe ziarna!
Let’s sushi! – ta japońska potrawa z gotowanego ryżu jest jednym z najsłynniejszych dań świata. Nie jest to jednak tylko maki, ale też mnóstwo innych odmian! Czas rozwinąć swoją wiedzę i umiejętności z zakresu kuchni wschodniej!
STREFA SZEFA
Kuchenne ABC – czyli BHP od kuchni. Zapoznanie się m.in. ze sprzętem kuchennym, zasadami jego działania oraz bezpiecznego używania.
Eksplozja smaków i zapachów – konkurs na znajomość składników z  kuchni polskiej oraz międzynarodowej.
Dobre, bo w kolorze pomarańczowym – zupy-kremy z karotenem w roli głównej: krem z pomidorów, krem z marchewki lub krem z dyni.
Zdrowe słodkości – czyli przepyszne zdrowe zamienniki słodyczy bez grama cukru! Razem stworzymy kilka zdrowych propozycji oraz pyszne domowe kakao!
Kuchenne umiejętności – co oznacza w kuchni ‘julienne’, co ‘batonnets’, a co ‘vichy’? To tylko różne sposoby krojenia warzyw! Od dziś staniemy się specjalistami we francuskim nazewnictwie!
Jesteś tym, co jesz! – czyli jak czytać etykiety, co oznaczają trudne nazwy w składach gotowych dań i co kryją w sobie ‘E’? Od dziś już będziemy wiedzieli!
Placki w tysiącach odsłon – ziemniaczane, naleśniki a może pancakes? Na słodko, słono, a może wytrawne… A Ty, jak lubisz?
STREFA VOGUE CHEF
Crème de la crème – który widelczyk służy do deserów, a który do ryb? Co ‘mówi’ nam ułożenie sztućców? Czym jest strogonow i skąd pochodzi pavlova? Tego wszystkiego dowiemy się w trakcie quizu z nagrodami, przygotowanego przez szefa kuchni!
Oddaj fartucha – wszyscy uczestnicy otrzymają fartuch kuchenny do samodzielnego ozdobienia. Oby nikt nie musiał złożyć go na stanowisku!
Kulinarna podróż w czasie – każda epoka miała swój własny sposób odżywiania, swoje charakterystyczne i ulubione dania. My wyruszymy w kulinarną podróż i odkryjemy, co ludzie jedli 100, 1500 czy 7000 lat temu!
Sztuka kelnerska – zasady przenoszenia potraw i napojów na tacy kelnerskiej. Bieg kelnerski z tacą przez przeszkody. Uwaga może być mokro i zabawnie!
Ognisko dla…40 osób! – finałowe wyzwanie dla całej drużyny Vogue Chefa! Będzie gorąco!
UWAGA Obóz ma charakter obozu letniego dla młodzieży. Podczas obozu nie prowadzimy zajęć w profesjonalnej kuchni restauracyjnej. Zajęcia prowadzone są w specjalnie przygotowanym pomieszczeniu.
W turnusie V, VI realizowane są wybrane elementy programu z uwagi na krótszy czas wypoczynku, warunki pogodowe oraz preferencje młodzieży.
Na luzie:
Wielka baloniada - turniej z balonami na wodę.
Wspólne ognisko z pieczonymi kiełbaskami.
Dyskoteki tematyczne - zabawy i tańce.
Pokój planszówek - zbiór kultowych gier.
Wielki finał - uroczyste pożegnanie obozów.
Wycieczki w programie:
Wyjście na Krupówki – spacer oraz pamiątki.
Program na umowie (12d):
STREFA SMAKU
Kuchnie świata - od włoskiej pizzy, indyjskiego curry i polskich pierogów, aż po meksykańską tortillę.
Energetyczna bomba – czyli przepyszne koktajle! Nauczymy się sposobów kompozycji zdrowych smoothies, które później wypijemy ze smakiem!
Kuchenne hity! – podzielimy się przepisami na nasze ulubione dania, razem wybierzemy nasz ‘hit’ i wspólnie go przygotujemy!
Zdrowy street food – bób, ciecierzyca i kukurydza kojarzą Ci się tylko z nudnymi potrawami? Czas to zmienić! Razem zrobimy zdrowe i przepyszne przekąski zawierające te pyszne i wartościowe ziarna!
Let’s sushi! – ta japońska potrawa z gotowanego ryżu jest jednym z najsłynniejszych dań świata. Nie jest to jednak tylko maki, ale też mnóstwo innych odmian! Czas rozwinąć swoją wiedzę i umiejętności z zakresu kuchni wschodniej!
STREFA SZEFA
Kuchenne ABC – czyli BHP od kuchni. Zapoznanie się m.in. ze sprzętem kuchennym, zasadami jego działania oraz bezpiecznego używania.
Eksplozja smaków i zapachów – konkurs na znajomość składników z  kuchni polskiej oraz międzynarodowej.
Dobre, bo w kolorze pomarańczowym – zupy-kremy z karotenem w roli głównej: krem z pomidorów, krem z marchewki lub krem z dyni.
Zdrowe słodkości – czyli przepyszne zdrowe zamienniki słodyczy bez grama cukru! Razem stworzymy kilka zdrowych propozycji oraz pyszne domowe kakao!
Kuchenne umiejętności – co oznacza w kuchni ‘julienne’, co ‘batonnets’, a co ‘vichy’? To tylko różne sposoby krojenia warzyw! Od dziś staniemy się specjalistami we francuskim nazewnictwie!
Jesteś tym, co jesz! – czyli jak czytać etykiety, co oznaczają trudne nazwy w składach gotowych dań i co kryją w sobie ‘E’? Od dziś już będziemy wiedzieli!
Placki w tysiącach odsłon – ziemniaczane, naleśniki a może pancakes? Na słodko, słono, a może wytrawne… A Ty, jak lubisz?
STREFA VOGUE CHEF
Crème de la crème – który widelczyk służy do deserów, a który do ryb? Co ‘mówi’ nam ułożenie sztućców? Czym jest strogonow i skąd pochodzi pavlova? Tego wszystkiego dowiemy się w trakcie quizu z nagrodami, przygotowanego przez szefa kuchni!
Oddaj fartucha – wszyscy uczestnicy otrzymają fartuch kuchenny do samodzielnego ozdobienia. Oby nikt nie musiał złożyć go na stanowisku!
Kulinarna podróż w czasie – każda epoka miała swój własny sposób odżywiania, swoje charakterystyczne i ulubione dania. My wyruszymy w kulinarną podróż i odkryjemy, co ludzie jedli 100, 1500 czy 7000 lat temu!
Sztuka kelnerska – zasady przenoszenia potraw i napojów na tacy kelnerskiej. Bieg kelnerski z tacą przez przeszkody. Uwaga może być mokro i zabawnie!
Ognisko dla…40 osób! – finałowe wyzwanie dla całej drużyny Vogue Chefa! Będzie gorąco!
UWAGA Obóz ma charakter obozu letniego dla młodzieży. Podczas obozu nie prowadzimy zajęć w profesjonalnej kuchni restauracyjnej. Zajęcia prowadzone są w specjalnie przygotowanym pomieszczeniu.
W turnusie V, VI realizowane są wybrane elementy programu z uwagi na krótszy czas wypoczynku, warunki pogodowe oraz preferencje młodzieży.
Na luzie:
Wielka baloniada - turniej z balonami na wodę.
Wspólne ognisko z pieczonymi kiełbaskami.
Dyskoteki tematyczne - zabawy i tańce.
Pokój planszówek - zbiór kultowych gier.
Wielki finał - uroczyste pożegnanie obozów.
Wycieczki w programie:
Wyjście na Krupówki – spacer oraz pamiątki.
Zakwaterowanie:
O ośrodku
Sielski klimat z mangową atmosferą i rockowym przytupem, to właśnie placówka „U Ziomka” w Murzasichle. Pensjonat w góralskim klimacie wspólnie dzielą uczestnicy i uczestniczki obozów mangowych, muzycznych oraz artystycznych. Widok na Giewont, odległość 7 km od Zakopanego oraz bliskość górskich łąk i pastwisk, czyni placówkę „U Ziomka” prawdziwie magicznym miejscem rozwoju pasji i odpoczynku.
Jak śpimy?
W 4-, 5-osobowych pokojach z pełnym węzłem sanitarnym. Część pokoi posiada balkony.
Jak jemy?
3 posiłki dziennie (śniadanie, obiad z podwieczorkiem, kolacja). Obóz rozpoczyna się obiadokolacją/kolacją, a kończy śniadaniem wraz z suchym prowiantem na drogę powrotną. Napoje oferowane są tylko w trakcie posiłków.
Adres:
Ośrodek wypoczynkowy "U Ziomka"
34-531 Murzasichle
ul. Sądelska 85b i 90a
www.uziomka.pl
Transport:
Transport za dopłatą. Przejazd autokarem lub PKP (dojazd pociągiem może dotyczyć tylko miast: Gdańsk, Szczecin) pod opieką pilota tranzytowego z największych miast w Polsce.
 
Dojazd i odbiór własny uczestników odbywa się  w wyznaczonych godzinach. Ceny obejmują przejazd w obie strony. Godziny wyjazdów zostaną podane na 7 dni przed turnusem.
 
Dojazd własny odbywa się w godzinach: 14:00-16:00
Odbiór odbywa się w godzinach: 11:00-13:00
 
Informujemy, że transport należy wykupić zawsze w dwie strony z tego samego miejsca wyjazdu/powrotu, dotyczy to również dojazdu własnego.
 
Każdego uczestnika obozów korzystającego z transportu obowiązuje limit bagażu - 1 szt. bagażu głównego o wadze maksymalnej 20 kg.
 
PLANOWANY TRANSPORT:
Częstochowa, Mc'Donalds al. Wojska Polskiego 260, cena: 190zł, wyjazd: 10:30, powrót: 15:00
Gdańsk*, Hala Dworca Głównego PKP, ul. Podwale Grodzkie 1, cena: 310zł, wyjazd: godzina 7 dni przed wyjazdem, powrót: godzina 7 dni przed wyjazdem
Katowice, Dworzec autobusowy przy ul. Piotra Skargi 1, cena: 190zł, wyjazd: 12:00, powrót: 14:00
Kraków, Parking przy CH Zakopianka (przy ul. Zakopiańskiej, od strony Cinema City), cena: 160 zł, wyjazd: 13:00, powrót: 12:30
Leszno, Parking przy KFC Rondo Gronowo, cena: 220zł, wyjazd: 07:15, powrót: 19:15
Łódź, Stacja BP ul. Kątna 1, cena: 210zł, wyjazd: 8:15, powrót: 17:15
Poznań, Dworzec Letni ul. Dworcowa, 300 m od Dworca Głównego PKP: cena: 230zł, wyjazd: 06:00, powrót: 20:30
Szczecin**, Dworzec Główny PKP, cena: 290zł, wyjazd: godzina 7 dni przed wyjazdem, powrót: godzina 7 dni przed wyjazdem
Warszawa, Parking przy Torwarze ul. Łazienkowska 6a, cena: 220zł, wyjazd: 06:00, powrót: 19:45
Wrocław, Aleja Śląska parking przy Zintegrowanym Węźle Przesiadkowym, cena: 210zł, wyjazd: 08:30, powrót: 18:00
 
 
* Na odcinku Gdańsk – Kraków, przejazd pociągiem PKP Intercity II klasa z miejscami siedzącymi.
Na odcinku Kraków – Murzasichle//Poronin przejazd autokarem (autokar uczestników obozów Organizator).
 
** Na odcinku Szczecin - Kraków, przejazd pociągiem PKP Intercity lub TLK II klasa z miejscami siedzącymi.
Na odcinku Kraków – Murzasichle/Poronin przejazd autokarem (autokar uczestników obozów Organizator).
 
 
Dbamy o komfort dzieci w trakcie jazdy, dlatego proponujemy 3 osobne trasy dojazdu, aby skrócić do minimum czas przejazdu.
Uwagi praktyczne:

Terminy i ceny

Cena podstawowa Wolne miejsca

Prześlij do nas Zapytanie lub zadzwoń +48 12 648 99 77, 647 11 88, 647 22 66
a przedstawimy Ci aktualnę ofertę cenową i dostępne wolne terminy.

Zniżki i dopłaty

Płytka ze zdjęciami : Dopłata 35 PLN
Ubezpieczenie Kosztów Rezygnacji AXA 7 dni : Dopłata 63 PLN
Ubezpieczenie Kosztów Rezygnacji AXA 7 dni rozszerzone o choroby przewlekłe : Dopłata 113 PLN
Wycieczka górska Kopieniec Wielki i Nosal : Dopłata 80 PLN
Wycieczka Park linowy : Dopłata 65 PLN
Wycieczka Zamek w Niedzicy i rejs po jeziorze : Dopłata 95 PLN

Zakwaterowanie

Ośrodek Wypoczynkowy

Wyżywienie

śniadanie, obiad i kolacja (FB)

Cena zawiera

zakwaterowanie i wyżywienie 3 posiłki dziennie oraz podwieczorek
 realizację programu
 pamiątkową koszulkę
 opiekę wykwalifikowanej kadry pedagogicznej oraz instruktorów
 sprzęt niezbędny do przeprowadzenia zajęć
 nagrody dla zwycięzców rywalizacji obozowej
 opiekę medyczną
 ubezpieczenie NNW (10.000zł)
 Turystyczny Fundusz Gwarancyjny 0zł
 wyjście na Krupówki

Cena nie zawiera

dojazdu transportem organizowanym przez Organizator
opłaty ubezpieczenia od rezygnacji z obozu
wycieczek fakultatywnych
gadżetów Vogue Trave
napojów między posiłkami.

Galeria

comments powered by Disqus
Nasze marki:
  • Wczasy Zimowe

  • Wczasy Letnie

  • Obozowicz.pl

  • Wycieczki Egzotyczne

  • Nowa Huta Travel

  • Bilety Promowe

  • Wycieczki po Ojcowie

  • Jurajska Przygoda

Biuro Podróży Ecotravel

ul. Bulwarowa 35d/42, 31-751 Kraków (Nowa Huta)

+48 12 6489977, +48 12 6472266
+48 12 6471188, +48 12 6813692
fax.: +48 12 391 72 03
bok@ecotravel.pl

godz. otwarcia:
Poniedziałek - Piątek: 09:00-17:00
Sobota - Niedziela: nieczynne

Zapisz się do Newsletter Ecotravel

Opublikowane na stronach internetowych www.ecotravel.pl materiały, informacje lub ceny nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego.