w naszej ofercie: 13799 imprez, 5776 terminów!

+48 12 648 99 77
+48 12 647 11 88
+48 12 647 22 66
E-mail:
Hasło:
Wycieczka Objazdowa Smaki Czech 2019
Wszystko o tej ofercie wie:

WYCIECZKA OBJAZDOWA SMAKI CZECH 2019

Ołomuniec - Litovel - Brno - Mikulov - Znojmo - Valtice - Lednice - Kroměří Wycieczki Objazdowe 2019

Wyżywienie: śniadanie i kolacja (HBB)
Ocena oferty:
Kod oferty:
253381964
oferta w pdf
    • Szczegóły oferty
    • Zadaj pytanie
    • Oceń ofertę (Ocen: 0)
    • ZAMÓWIENIE WSTĘPNE

Ołomuniec - Litovel - Brno - Mikulov - Znojmo - Valtice - Lednice - Kroměříž
- Becherovka, Absynt, Slivovice
- Olomoucké tvarůžky
- "Vepřo knedlo zelo"
- Česneková polévka a svíčková na smetaně
- Utopenec a medové pivo
Program
1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd do Ołomuńca, historycznej stolicy Moraw. Miasto zachwyca zabytkami architektury i regionalnymi specjałami. Od jego nazwy pochodzi określenie charakterystycznych serów ołomunieckich, których słony smak sprawia, że są doskonałą zakąską do piwa. Po zwiedzaniu Ołomuńca, udamy się do Muzeum Twarożków w Losticac. Przejazd do Litovela – miejscowości, która od XIV wieku związana jest z warzeniem piwa. Zwiedzanie browaru połączone będzie z degustacją piwa Litovel, które cechuje dobra kompozycja ekstraktu słodowego i aromatycznych odmian chmielu pochodzenia czeskiego. Przejazd do Brna – drugiego, co do wielkości miasta na terenie Czech. Przespacerujemy się po centrum miasta i zobaczymy m.in.: gotycką Katedrę Piotra i Pawła na wzgórzu Petrov, ratusz, którego strzeże krokodyl, wielki zegar astronomiczny, klasztor Kapucynów z kryptą oraz zamek Špilberk nazywany więzieniem narodów. Na kolację szef kuchni zaserwuje tradycyjne czeskie potrawy: zupę cebulową (cibulova polevka) i gulasz z houskowymi (bułczanymi) lub bramborowymi (ziemniaczanymi) knedlami. Będzie też czas na degustację wysokoprocentowych alkoholi czeskich, jak śliwowica, absynt czy becherovka. Przejazd do hotelu, nocleg.
2 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Mikulova, nierozłącznie związanego z produkcją wina morawskiego. To królewskie miasto, nad którym góruje barokowy zamek usiane jest winnicami. Zwiedzimy zamek i rozległe piwnice, w których zorganizowano ekspozycję prezentującą różne ciekawostki na temat uprawy winorośli w tym regionie. Czas wolny na lunch*, podczas którego poznamy najbardziej typowe czeskie danie: „Vepřo knedlo zelo“ – pieczeń wieprzową z bułczanymi knedlikami i gotowaną kapustą. Przejazd do przygranicznego miasteczka Znojmo - centrum słynnego regionu winiarskiego. Zajrzymy do podziemi, których 30-kilometrowe korytarze ciągną się pod zabytkowym centrum miasta. Podczas zwiedzania poznamy historię Znojma, w tajemniczej podziemnej ekspozycji zobaczymy pracownię alchemika i przykładowe cele więzienne. Trafimy także do dawnej Sali sądowej, w której urządzono winotekę. Po zwiedzaniu czas na kolację. Tym razem obfitować będzie ona w produkty ze świniaka. Tradycyjna „morawska zabijaczka - raut” serwowana jest w formie szwedzkiego bufetu. Do kolacji proponujemy kufel klasycznego czeskiego piwa. Przejazd do hotelu na nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu przejazd do wpisanego na listę UNESCO zespołu pałacowo – parkowego Lednice-Valtice. Znajdują się tu otoczone ogrodami dostojne zamki, należące do rodu Lichtensteinów, jednego z najbogatszych arystokratycznych rodów Moraw. Po zwiedzaniu czas na lunch*. Miejscowe restauracje zapraszają na aromatyczną zupę czosnkową (cesnekova polevka) i „svickovou na smetane” (polędwica na śmietanie). Będzie także czas na kawę i jeden ze słodkich deserów: horké maliny czy rakvičky z bitą śmietaną. Następnie kontynuacja zwiedzania. Udamy się do Valtickich podziemi – unikatowego labiryntu podziemnych korytarzy łączących piwnice winne. Zamek Valtice znany jest z tradycji winiarskiej - w tutejszym Salonie Win można skosztować tego wspaniałego morawskiego trunku. Po całodziennym zwiedzaniu przejazd nad Kanał Baty i widokowy rejs statkiem wycieczkowym. Podczas wycieczki czekają na nas malownicze krajobrazy i degustacja morawskiej śliwowicy, której smak jest wyjątkowo harmonijny. Przejazd do hotelu na kolację: zupa - bramborova polevka i smażeny syr z hranolkami i tatarskou omacku (panierowany, smażony ser żółty z frytkami i sosem tatarskim). Nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Zlinu, miasta o wyjątkowej architekturze. Tu urodził się Tomasz Bata, założyciel fabryki produkującej obuwie. Zwiedzimy Muzeum Baty, w którym zgromadzonych jest ponad tysiąc eksponatów prezentujących dzieje zlínskich zakładów oraz historię rzemiosła obuwniczego. Nad miastem góruje tzw. Wieżowiec Baty. Wjedziemy na jego najwyższe piętro, aby podziwiać widok na kolonię Batowskich domków. Następnie przejazd do Kromieryża – kolejnego pięknego miasta naszych południowych sąsiadów. Zobaczymy wpisany na listę UNESCO barokowy Pałac Arcybiskupi i Ogród Kwiatowy – unikatowy przykład ogrodu barokowego. Na obiad* proponujemy utopenca – rodzaj kiełbasy z kawałkami słoniny marynowanej w zalewie octowej czy nakládaný hermelin – marynowany w oleju ser typu camembert, które świetnie będą pasować do ostatniego podczas tej wycieczki kufla czeskiego piwa. A czeskie piwo w Czechach smakuje najlepiej na świecie. Wyjazd w drogę powrotną. Powrót do Polski w godzinach popołudniowych.

Ołomuniec - Litovel - Brno - Mikulov - Znojmo - Valtice - Lednice - Kroměříž

- Becherovka, Absynt, Slivovice
- Olomoucké tvarůžky
- "Vepřo knedlo zelo"
- Česneková polévka a svíčková na smetaně
- Utopenec a medové pivo


Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd do Ołomuńca, historycznej stolicy Moraw. Miasto zachwyca zabytkami architektury i regionalnymi specjałami. Od jego nazwy pochodzi określenie charakterystycznych serów ołomunieckich, których słony smak sprawia, że są doskonałą zakąską do piwa. Po zwiedzaniu Ołomuńca, udamy się do Muzeum Twarożków w Losticac. Przejazd do Litovela – miejscowości, która od XIV wieku związana jest z warzeniem piwa. Zwiedzanie browaru połączone będzie z degustacją piwa Litovel, które cechuje dobra kompozycja ekstraktu słodowego i aromatycznych odmian chmielu pochodzenia czeskiego. Przejazd do Brna – drugiego, co do wielkości miasta na terenie Czech. Przespacerujemy się po centrum miasta i zobaczymy m.in.: gotycką Katedrę Piotra i Pawła na wzgórzu Petrov, ratusz, którego strzeże krokodyl, wielki zegar astronomiczny, klasztor Kapucynów z kryptą oraz zamek Špilberk nazywany więzieniem narodów. Na kolację szef kuchni zaserwuje tradycyjne czeskie potrawy: zupę cebulową (cibulova polevka) i gulasz z houskowymi (bułczanymi) lub bramborowymi (ziemniaczanymi) knedlami. Będzie też czas na degustację wysokoprocentowych alkoholi czeskich, jak śliwowica, absynt czy becherovka. Przejazd do hotelu, nocleg.

2 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Mikulova, nierozłącznie związanego z produkcją wina morawskiego. To królewskie miasto, nad którym góruje barokowy zamek usiane jest winnicami. Zwiedzimy zamek i rozległe piwnice, w których zorganizowano ekspozycję prezentującą różne ciekawostki na temat uprawy winorośli w tym regionie. Czas wolny na lunch*, podczas którego poznamy najbardziej typowe czeskie danie: „Vepřo knedlo zelo“ – pieczeń wieprzową z bułczanymi knedlikami i gotowaną kapustą. Przejazd do przygranicznego miasteczka Znojmo - centrum słynnego regionu winiarskiego. Zajrzymy do podziemi, których 30-kilometrowe korytarze ciągną się pod zabytkowym centrum miasta. Podczas zwiedzania poznamy historię Znojma, w tajemniczej podziemnej ekspozycji zobaczymy pracownię alchemika i przykładowe cele więzienne. Trafimy także do dawnej Sali sądowej, w której urządzono winotekę. Po zwiedzaniu czas na kolację. Tym razem obfitować będzie ona w produkty ze świniaka. Tradycyjna „morawska zabijaczka - raut” serwowana jest w formie szwedzkiego bufetu. Do kolacji proponujemy kufel klasycznego czeskiego piwa. Przejazd do hotelu na nocleg.

3 dzień:
Po śniadaniu przejazd do wpisanego na listę UNESCO zespołu pałacowo – parkowego Lednice-Valtice. Znajdują się tu otoczone ogrodami dostojne zamki, należące do rodu Lichtensteinów, jednego z najbogatszych arystokratycznych rodów Moraw. Po zwiedzaniu czas na lunch*. Miejscowe restauracje zapraszają na aromatyczną zupę czosnkową (cesnekova polevka) i „svickovou na smetane” (polędwica na śmietanie). Będzie także czas na kawę i jeden ze słodkich deserów: horké maliny czy rakvičky z bitą śmietaną. Następnie kontynuacja zwiedzania. Udamy się do Valtickich podziemi – unikatowego labiryntu podziemnych korytarzy łączących piwnice winne. Zamek Valtice znany jest z tradycji winiarskiej - w tutejszym Salonie Win można skosztować tego wspaniałego morawskiego trunku. Po całodziennym zwiedzaniu przejazd nad Kanał Baty i widokowy rejs statkiem wycieczkowym. Podczas wycieczki czekają na nas malownicze krajobrazy i degustacja morawskiej śliwowicy, której smak jest wyjątkowo harmonijny. Przejazd do hotelu na kolację: zupa - bramborova polevka i smażeny syr z hranolkami i tatarskou omacku (panierowany, smażony ser żółty z frytkami i sosem tatarskim). Nocleg.

4 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Zlinu, miasta o wyjątkowej architekturze. Tu urodził się Tomasz Bata, założyciel fabryki produkującej obuwie. Zwiedzimy Muzeum Baty, w którym zgromadzonych jest ponad tysiąc eksponatów prezentujących dzieje zlínskich zakładów oraz historię rzemiosła obuwniczego. Nad miastem góruje tzw. Wieżowiec Baty. Wjedziemy na jego najwyższe piętro, aby podziwiać widok na kolonię Batowskich domków. Następnie przejazd do Kromieryża – kolejnego pięknego miasta naszych południowych sąsiadów. Zobaczymy wpisany na listę UNESCO barokowy Pałac Arcybiskupi i Ogród Kwiatowy – unikatowy przykład ogrodu barokowego. Na obiad* proponujemy utopenca – rodzaj kiełbasy z kawałkami słoniny marynowanej w zalewie octowej czy nakládaný hermelin – marynowany w oleju ser typu camembert, które świetnie będą pasować do ostatniego podczas tej wycieczki kufla czeskiego piwa. A czeskie piwo w Czechach smakuje najlepiej na świecie. Wyjazd w drogę powrotną. Powrót do Polski w godzinach popołudniowych.

Informacje praktyczne
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych i Bielska-Białej.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przekroczenie granic na podstawie ważnego dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Przejazd: Katowice – Ołomuniec (200 km) - ok. 4 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 1100 km.

Terminy i ceny

Cena podstawowa Wolne miejsca

Prześlij do nas Zapytanie lub zadzwoń +48 12 648 99 77, 647 11 88, 647 22 66
a przedstawimy Ci aktualnę ofertę cenową i dostępne wolne terminy.

Zniżki i dopłaty

Dopłata do pokoju 1 osobowego : Dopłata 300 PLN
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży (wartość rezerwacji na osobę do 22.000 zł) RG : Dopłata 3% od sumy
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z chorobami przewlekłymi (wartość rezerwacji na osobę do 22.000 zł) RG+CP : Dopłata 6,4% od sumy
Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej (wartość rezerwacji na osobę do 17.000 zł) RGS : Dopłata 1,5% od sumy
Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z chorobami przewlekłymi (wartość rezerwacji na osobę do 17.000 zł) RGS+CP : Dopłata 3,5% od sumy

Zakwaterowanie

Hotel

3 noclegi w hotelu*** w okolicy Brna. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.

Wyżywienie

śniadanie i kolacja (HBB)

3 śniadania w formie bufetu, 3 kolacje - regionalna kuchnia czeska.

Transport

Przyjazdy/Odjazdy

Autokar

Miejscowość Cena
Warszawa Dopłata 100 PLN
Łódź Dopłata 80 PLN
Piotrków Trybunalski Dopłata 80 PLN
Radomsko Dopłata 50 PLN
Częstochowa Dopłata 50 PLN
Sosnowiec Dopłata 30 PLN
Poznań Dopłata 150 PLN
Leszno Dopłata 130 PLN
Wrocław Dopłata 100 PLN
Opole Dopłata 50 PLN
Gliwice Dopłata 30 PLN
Kraków Dopłata 50 PLN
Katowice bez dopłaty
Tychy bez dopłaty
Bielsko Biała bez dopłaty

Cena zawiera

Zakwaterowanie: 
3 noclegi w hotelu*** w okolicy Brna. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie: 
3 śniadania w formie bufetu, 3 kolacje - regionalna kuchnia czeska.
Transport: 
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie: 
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.
Zakwaterowanie: 3 noclegi w hotelu*** w okolicy Brna. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.Wyżywienie: 3 śniadania w formie bufetu, 3 kolacje - regionalna kuchnia czeska.Transport: Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.

Cena nie zawiera

- obowiązkowych opłat na miejscu: przewodnicy lokalni, opłaty lokalne, Tour Guide – 350 CZK,
- opłat fakultatywnych: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów. Orientacyjny koszt – 1.000 CZK. Podana kwota może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota,
- *pozostałych posiłków wymienionych w programie (3 lunche, 1 obiad) ok. 1.200 CZK,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
- obowiązkowych opłat na miejscu: przewodnicy lokalni, opłaty lokalne, Tour Guide – 350 CZK,- opłat fakultatywnych: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów. Orientacyjny koszt – 1.000 CZK. Podana kwota może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota,- *pozostałych posiłków wymienionych w programie (3 lunche, 1 obiad) ok. 1.200 CZK,- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.

comments powered by Disqus
Nasze marki:
  • Wczasy Zimowe

  • Wczasy Letnie

  • Obozowicz.pl

  • Wycieczki Egzotyczne

  • Nowa Huta Travel

  • Bilety Promowe

  • Wycieczki po Ojcowie

  • Jurajska Przygoda

Biuro Podróży Ecotravel

ul. Bulwarowa 35d/42, 31-751 Kraków (Nowa Huta)

+48 12 6489977, +48 12 6472266
+48 12 6471188, +48 12 6813692
fax.: +48 12 391 72 03
bok@ecotravel.pl

godz. otwarcia:
Poniedziałek - Piątek: 09:00-17:00
Sobota - Niedziela: nieczynne

Zapisz się do Newsletter Ecotravel

Opublikowane na stronach internetowych www.ecotravel.pl materiały, informacje lub ceny nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego.